muf architecture/art

Golden Lane Estate Play Space 2019

muf was commissioned by the City of London to re-design an inaccessible and under-used sunken play-area for under-5s contained within the Golden Lane Estate.

Adjacent to the Barbican Centre, Golden Lane is Chamberlin, Powell and Bon’s first project. muf worked closely with pupils from the local Prior Western primary school in a collaborative exploration of how children play.

The newly designed play area provides wide array of play possibilities. The area contains  hiding places, a stage for impromptu performances, a geometrical climbing structure and slide.. All of these possibilities are spread across a multilevelled urban rockery which contains rocks of various colours and textures, including a handful of reclaimed saddle stones.